Testvéréhez hasonlóan Vilmos herceg is egy könyvön dolgozik - ifaktor
Camridge hercege, Vilmos kék ingben és zakóban
Cambridge hercege, Vilmos írja a bevezetőt az Earthshot prize, a rangos környezetvédelmi díjprogram meghatározó könyvéhez.


Nem egészen királyi memoár, de Vilmos hercegnek is van egy írói projektje. Cambridge hercege exkluzív bevezetőt ír a How to Save Our Planet (Hogyan mentsük meg a bolygónkat) című könyvhöz, mely világunk jelenlegi legnagyobb környezeti kihívásaira és az ezekkel való szembenézést segítő, inspiráló megoldásokra világít rá.

A mű társszerzője a Természetvédelmi Világalap (WWF) korábbi ügyvezető igazgatója, Colin Butfield és a díjnyertes rendező, Jonnie Hughes lesz.

A Vilmos által létrehozott ambiciózus díjprogram célja, hogy a következő 10 évben felerősítse és ösztönözze bolygónk számára a legjobb megoldásokat. A díj 2021 és 2030 között az alábbi 5 fő célt követő terveket fogja díjazni:

  • a természet védelme és helyreállítása, a levegőnk tisztítása, óceánjaink újjáélesztése, egy hulladékmentes világ kiépítése és az éghajlatunk rendbetétele.

Az Earthshot című könyv idén ősszel jelenik meg.

Vilmos 2020 októberében indította útjára az Earthshot-díjat a Cambridge hercegének és hercegnőjének királyi alapítványán keresztül.

A díjat "a történelem legrangosabb környezetvédelmi díjaként" hirdetik - a herceg valami olyasmit akart létrehozni, mint a Nobel-békedíj -, amely évente öt magánszemélyt, vállalatot, szervezetet és másokat jutalmaz majd egyenként 1 millió font (1,2 millió dollár) értékben úttörő kezdeményezéseikért.

A gondolat először 2018-ban fogalmazódott meg Vilmosban, miután egy namíbiai, kenyai és tanzániai útja során megismerkedett a természetvédelmi problémákkal. Ezt követően magával Sir David Attenboroughval vitatta meg az ötletet, majd két év szervezés után végül elindította a folyamatot.

"A terv az, hogy a legjobb elméket, a lehető legjobb megoldásokat hozzuk össze a világ legnagyobb környezeti kihívásainak megoldására és kezelésére" - mondta a bejelentés idején egy videóban. "Fel kell használnunk leleményességünket és feltalálói képességünket. A következő tíz év a változás kritikus évtizede. Az idő sürget, ezért hiszünk abban, hogy ez a nagyon ambiciózus globális díj az egyetlen út a változások eszközöléséhez."

Az Earthshot-díj első díjátadó ünnepségére idén ősszel kerül sor.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!