Vegánság, csak trend vagy tényleg teszünk az egészségünkért? - ifaktor

A külföldi és hazai influenszerek körében egyre jobban terjed a vegán életmódváltás. Vajon felültek egy efféle trendvonatra vagy tényleg terjeszteni szeretnék az imát, miszerint a növényi alapú étkezés jótékonyabb az emberre nézve, mint a húsfogyasztás.


A különböző tudományos területek rengeteget foglalkoznak a húsfogyasztás kontra növényi alapú étkezés kérdéseivel. Egy ideje egyre több olyan adathoz lehet hozzáférni, ami a rendszeres húsfogyasztás kártékony hatásaira van kiéleződve, emellett hangsúlyozza a növényi étrend bevezetését, a hús- és állati eredetű termékek végleges elhagyását.

Érkezhet a kérdés nem elég, ha vegetáriánus vagyok, vegánnak is kell lennem? Ebben az esetben nincs egy konkrét igen/nem válasz. Attól függ ki, milyen életet szeretne élni, milyen értékrendszereket tart szem előtt, illetve mit akar mellőzni és mit nem. Minden elhatározás kérdése.

The Game Changers (hunsub) Magyar Felirattal

A vegetáriánus életvitel elhagyja teljes mértében a húsfogyasztást, viszont a tojást, tejet, sajtokat és egyéb tejterméket nem. Ezzel szemben a vegánság magába foglalja a hús- és tejtermékek mellőzését, az állati eredetű tárgyak, ruhák kiiktatását az életükből és nem használ állatokon tesztelt kozmetikumokat.

Persze a kettő között vannak átfedések, valaki jobban beépíti ezt a minden napjaiba, valaki kevésé, valaki csak épp annyit tesz hozzá, hogy nem fogyaszt húst.

A tudomány jelenlegi állása szerint határozottan kijelentetjük, hogy az embernek csak a javára válik a hús teljes mértékű kiiktatása az étrendből és képes felvenni csak a növényekből a szükséges táplálékforrásokat, ásványokat, vitaminokat. Emellett csökkentheti a betegségekre való hajlamot, a fáradtságot és növeli az állóképességet.


Friss

Íme az iFaktor tehetségkutató második fordulója! Szavazz, hogy ki jusson tovább!

Hivatalosan is megkezdődött az iFaktor tehetségkutató második fordulója, melyben 32 versenyző fog párbajozni egymással. Lássuk, hogy ki a következő két párbajozó! Szavazz a lap alján, a számodra legszimpatikusabb versenyzőre és juttasd tovább!

A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy:

  • Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!