Verebélyi Vivien: „Én mindent Norbival szeretek csinálni" - ifaktor
Verebélyi Vivien: „Én mindent Norbival szeretek csinálni, legjobb barátok is vagyunk”

Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.A következőkben Verebélyi Vivien és párja, Nagy Norbert válaszol az általunk feltett kérdésekre, akik leginkább a TikTokról ismertek, ahol rendszeresen különféle humoros kihívások elé állítják egymást. TikTokon több mint 445 ezer, míg Instagramon majdnem 49, illetve 27 ezer követőt számlálnak és ehhez még hozzájön a YouTube-os HéBaba-oldal 52 ezer követője.

Hogyan indultak a TikTok, illetve az Instagram oldalaitok? Honnan jött az ihlet? Mi vitt rá az online felületek ilyenfajta használatára titeket?

Vivi: Mindkettő már egy meglévő oldal volt. TikTokra már felvoltam regisztrálva Musically óta, a testvérem vett rá, hogy töltsem le újra az alkalmazást és mivel beütött a karantén elkezdtem először csak nézegetni.

Norbi: Én ilyenkor csak Vivi telefonjából néztem milyen tartalmakat töltenek fel. Az első táncos videókra Vivi vett rá, míg szabadságon voltam és nekem is egyre jobban tetszett, bár volt, hogy több mint 4 órát gyakoroltam egy-két táncmozdulatot. Az Instagramra meg talán elmondhatom, hogy az első 100.000 regisztráló közt voltam. Akkoriban eszméletlen sok tartalmat töltöttem fel, mivel szeretek fotózni. Mielőtt az emberek elkezdtek volna követni TikTokról Instán több mint 1300 képem volt feltöltve. Nyílván ezeket utána szűrtem.

Vivi: Nekem az Instagrammot Norbi mutatta. Én szimplán szelfiket, családomról képeket vagy a munkámról pillanatokat osztottam meg az ismerőseimnek. Nekem ekkor körülbelül 500 követőm volt. Azért kezdtük el sűrűbben és aktívabban használni az Instagrammot, mert nyílván más hangnemben és eszközökkel tudunk szólni az emberekhez, mint TikTokon.

Verebélyi Vivi és Nagy Norbi a HéBaba YouTube-csatorna tulajdonosai.

Az utóbbi időben Norbi kihagyhatatlan szereplője Vivi minden tartalmának, akárcsak fordítva. Hogy alakult ez a fajta kollaboráció köztetek? Amióta egy párt alkottok ez mindig is így volt?

Vivi: Egyértelműen én mindent Norbival szeretek csinálni, nem csak egy párt alkotunk, hanem legjobb barátok is vagyunk.

Norbi: Én is így gondolom, mivel mi alapvetően is barátok voltunk a kapcsolatunk előtt.

Vivi: Én ezt nem felhívásos kollaborációnak nevezném, hanem egyértelmű volt, hogy ezt Norbival együtt kezdjük el.

A YouTube-csatornátok például már egy teljesen közös platformotok, míg Instagramon külön fiókotok van. A TikTok esetében szintén közösek a tartalmak? (hiszen alapvetően a felhasználói név Vivi neve alatt fut)

Norbi: A TikTokunk is ugyanúgy közös azzal az egy bökkenővel, hogy a HéBaba név - amit a közönség akasztott ránk arabul és indiaiul egy létező kifejezés -, tehát az a felhasználónév ami egyesítené a csatornát már foglalt egészen Hebaba10000-ig.

Vivi: Mi az Instagrammal úgy vagyunk, mint a Facebook-kal teljesen fölöslegesnek tartjuk összeforrasztani. Más az érdeklődési körünk, más képek tetszenek és nem gondolnám, hogy az egészséges lenne, ha engedélyt kéne kérnünk a másiktól, hogy feltölthet-e egy képet.

Norbi: A YouTube-ot pedig leginkább én szerettem volna létrehozni, mivel ezt egy követői szám célhoz kötöttem, de túl hamar összejött. Így az ígérethez tartva magunkat létrehoztuk. Viszont alkotói válságba ütköztünk. Akkor nem igazán tudtuk, hogy képesek vagyunk -e egy olyan videót összehozni, ami egy percnél tovább tart és le is köti az embereket. Mostanra mondhatom, hogy teli vagyunk ötletekkel és már csak idő kell, hogy mindet felvehessük.

Előfordult már, hogy nézetkülönbségbe ütköztetek valamilyen tartalom kapcsán? Mi lett a megoldása a problémának?

Vivi: A kihívásoknál nem igazán, mivel az elsőre vagy sikerül, vagy nem. A kihívott fél nem tud se a feladatról se arról, hogy milyen jellegű lesz a videó. Mostanában áttértünk olyanfajta videókra, amelyek egy-egy párkapcsolati helyzetet mutatnak be. Többnyire ezek minden háztartásban előfordulnak és az emberek magukra ismernek. Ezek leforgatása során előfordult, hogy másképp képzeltük el az adott jelenetet, de ennél nagyobb „vitánk" sosem volt. Kompromisszumot kötöttünk és végül jól sült el.

Norbi: Szerintem ez annak is köszönhető, hogy Vivivel most már lassan 7 éve vagyunk együtt, így tudjuk, mikor mire gondol a másik, egyszerűbb megbeszélni a dolgokat. Az idézőjeles vitánk sem nevezhető annak, hiszen próbálunk mindketten arra törekedni, hogy a lehető legjobban átadjuk az adott jelenetet.

Az interjú elkészítése előtt jeleztétek, hogy du. 5 óráig dolgoztok Norbival, így utána tudunk keresni. Mivel foglalkoztok a civil életben? Esetleg egy helyen dolgoztok?

Norbi: Vivivel nem dolgozunk együtt annyit elárulhatok. Én kereskedelem és marketinget végeztem a Budapesti Metropolitan Egyetemen. A munkahelyem pedig egy olyan privát szféra, amit szeretnék megtartani magamnak. Ezt a követőink felé sem közöltük pontosan.

Vivi: Én úszóedzőként/oktatóként dolgozom a Ferencvárosi Torna Clubnál. Gyerekekkel foglalkozom. ezért ha szeretném se tudnám eltitkolni, hogy hol is dolgozom. Számos diákom/tanítványom tisztában van azzal, hogy elérhető vagyok TikTokon. Nyílván ezt tudnom kell helyén kezelni. Fontos, hogy a tekintélyem megmaradjon.

Ami a tartalmaitokat illeti: a TikTokon nagyon népszerűek a videóitok, hiszen 380 ezren követnek. Az Instagram-fiókotok egyelőre talán nem annyira felkapott. Mik a jövőbeli céljaitok az online felületeken, illetve mi az, amiért szerintetek kedvelnek titeket a rajongóitok? Mitől vagytok különbözőek sok más influenszertől?

Norbi: Ez a jelenség, amiről szó van, hogy a TikTok csatornánkat 380.000-ren követik, míg az Instagrammunk kevesebb követőszámmal rendelkezik ez nem egyedi eset. Számos nálunk sokkal nagyobb külföldi TikTokerek is hasonlóképpen élik meg. Erre konkrét válaszom nincsen. Az embereket nem is akarjuk erőszakkal az Instagrammunkra irányítani, hiszen ha van kedvük és szeretnének belőlünk többet látni, megtalálnak Instagrammon mindkettőnket.

Vivi: Megmondom őszintén én nem így nézem, hogy az egyik kevesebb, mint a másik és ezt mindkettőnk nevében mondhatom. A TikTokot 270 követővel kezdtük az Instagrammot mint említettem 500-al. Irdatlan gyorsan növekedett hozzánk egyszerű emberekhez képest mindkét platform. Az, hogy mi a célom nagyon egyszerű, mivel gyerekekkel foglalkozok és adott ez a lehetőség, hogy „nagyobb" a hangom szeretnék nevelő célzattal szólni a fiatalabb generációhoz. A miért kedvelnek minket kérdésre is egyszerű a válasz, nem akarunk többek lenni annál, mint amik valójában vagyunk. Felkelünk, elmegyünk dolgozni, csinálunk pár videót, ami minket is szórakoztat és úgy alakult, hogy lettek nézőink.

Norbi: Hasonló céljaim vannak, mint Vivinek, annyi különbséggel, hogy szeretnék egyre minőségibb tartalmakat közvetíteni, gondolok ilyenkor a videó minőségére és a különböző videó vágásokra.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!