Betépett medvét videóztak le Törökországban - ifaktor
medve

A falánk állat nem tudott ellenállni a különleges mézfajtának.


Törökország egyes részein ismeretes a helyiek által deli balnak, azaz őrült méznek nevezett természetes édesség. A mézet a Fekete-tenger és a Himalája környékén élő méhészek termelik már évszázadok óta a rododendron virágának pollenjét fogyasztó méhek segítségével.

A keserű méz néven is elterjedt édességnek, természetes neurotoxin termelésének köszönhetően, hallucinogén hatása is lehet, továbbá eszméletvesztés, átmeneti bénulás és lassuló szívverés.

Pontosan ezeket a hatásokat érzékelte az a fiatal nőstény medve, akit az ország északnyugati részében található Düzce tartományban fogtak be, nagyjából 210 kilométerre Isztambultól. A török mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a falánk medve nemigen akart eltenni az élelemből későbbre, így túl sokat fogyasztott a fentebb említett édességből.

A különös viselkedését mutató állatot később a helyi állatorvoshoz szállították, majd egy rövid kezelés után ott engedték szabadon, ahol megtalálták. Miután a mezőgazdasági minisztérium megosztotta a fenti videót, a medve igazi híresség lett a török médiában. Az internet népe Balkiznak nevezte el a medvét, ami magyarul nagyjából mézes lányt jelent.


Ne hagyd ki!