Nem válaszoltak egy rablásra, mert Pokémon Go-val játszottak - ifaktor
Két rendőr telefonozik

Két los angelesi rendőr figyelmen kívül hagyta az éppen folyamatban lévő rablást, mert értékes pokémonra bukkantak a Pokémon GO alkalmazáson.


A Pokémon GO alkalmazás uralma régóta tart a mobiltelefonokon és szinte mágnesként vonzotta azokat az embereket, akik megszállottan gyűjtötték ezeket a kitalált lényeket. Számos erőszak, rablás és egyéb tömeghisztériák törtek ki még a múltban, amikor egy-egy ritka pokémon felbukkant egy adott helyszínen. Mostanra ez a jelenség kicsit lecsillapodott, de még így is emberek százezrei-milliói játszanak vele. A múltbéli forgatagba pedig két los angelesi rendőr is belekerült, akiket a mostanáig húzódó tárgyalások végeztével kirúgtak.

Bíróság elé állították azt a két LAPD-rendőrt, akik még 2017-ben járőrözés közben egy bejelentést kaptak, hogy egy rablás van folyamatban tőlük nem messze és erősítést kérnek az ottani erők. A jelentések szerint a két rendőrtiszt nem válaszolt a bejövő segítségkérésre.

A vádlottak elmondása szerint nem hallották a rádión az erősítés kérést, de a rendőrautóba felszerelt kamerákon, melyek hangot is vesznek hallatszódott, hogy tanakodtak, menjenek-e az erősítést kérő rendőrökhöz. Ezt megelőzően a hangfelvételekből kiderült, hogy több mint 20 percig arról beszéltek, hogy milyen pokémonokat sikerült elfogniuk úgy, hogy a szolgálati autóval különböző helyekre kocsikáztak, ahol egy-egy lény felbukkant.

Az egyik bizonyítékon, amely egy hangfelvétel volt hallani, ahogy azt mondja az egyik járőr:

„Megvagy!”

miután elkapott egy Snorlax nevű pokémont.

„Szereztem neked egy új pokémont haver.”

hallható a felvételen.

A vádlottakat több pontban is bűnösnek találták és a rendőri eskü megsértésével és a szolgálat nem teljesítésével, valamint segítségkérésre elmulasztott válaszadás bűncselekményével bűnösnek találták őket. A vád pedig egyszerű: ahelyett, hogy egy rablás helyszínére siettek volna, ők a mobiltelefonjukon játszottak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!