Korlátozták a TikTok használatát Kínában - ifaktor
Kínában pár héttel ezelőtt korlátozták a fiatalkorú felhasználók online játékidejét, most pedig már arról ír az Engadget, hogy az országban a TikTok helyi megfelelőjével, Douyinnal kapcsolatban is hasonló intézkedéseket készülnek bevezetni – írja az IGN az Engadget-re hivatkozva.


Fontos azonban, hogy a most bevezetett új szabályok nem mindenkire vonatkoznak. A korlátozás csak a 14 éven aluli fiatalokra kötelező érvényű.

Ugyebár a TikTok-nak két típusa létezik: az eredeti a kínai piacra szánt Douyin, a nemzetközi verziója pedig az általunk is használt TikTok. Az új szabályokat a Douyint üzemeltető ByteDance vezette be, ennek értelmében a felhasználók csak "fiatalkori üzemmódban" használhatják majd az applikációt és mindössze napi 40 percig. A 14 éven aluliak este 10 óra és reggel 6 óra között egyáltalán nem használhatják majd a Douyint.

Természetesen a dolog hátulütője, hogy a fiataloknak mindehhez meg kell adni valós (!) adataikat az életkorra vonatkozóan, amit ezek után nem valószínű, hogy mindenki megtesz...

A Douyin így arra kéri a szülőket, hogy regisztrálják ők fiatalkorú csemetéiket az applikációra.

A kínai kormány korábban azért korlátozta le az online játékidőt, mert a játékfüggőség kialakulásától tartanak. Minden bizonnyal ez az intézkedés is hasonló céllal született, hiszen a TikTok a legfelkapottabb platform jelenleg a fiatalok körében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Friss

Photo by Daniel Lincoln on Unsplash

Top 4 jelmezötlet halloweenre

Közeleg a halloween, amit bár hazánkban sokáig nem volt szokás ünnepelni, egyre elterjedtebb szokássá válik. Összegyűjtöttük a Top 4 legjobb jelmezötletet idén halloweenre.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!