Viczián Viktória: „Csak és kizárólag önmagamat adom a közösségi oldalaimon” - ifaktor
Viczián Viktória: „Csak és kizárólag önmagamat adom a közösségi oldalaimon”

Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.


Viczián Viktória számos szépségversenyen vett már részt élete során, de a nevét igazán 2017-ben ismerhette meg az ország, amikor kiváló eredményt ért el a Miss World Hungary versenyen. Azóta szépen építgeti közösségi oldalait, főleg Instagramon és TikTok-on aktív. Vikivel készült beszélgetésünkből kiderül, hogy milyen tervei vannak az elkövetkezendő időszakba, szerinte mi az influenszerkedés kulcsa, illetve azt is megtudhatjuk, hogy hogyan kezeli a személyeskedő kommenteket. Interjú.

A 2017-es Miss World Hungary szépségversenyen a második helyen végeztél, a közönségdíjat viszont te nyerted meg. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra? Volt bármiféle csalódottság benned, hogy nem te nyerted meg a versenyt? Kárpótolt, hogy a közönségdíjat viszont neked ítélték oda?

Volt bennem csalódottság természetesen, de nem ez volt a legdominánsabb érzésem. Az öröm és a boldogság volt az, ami megmaradt, hiszen lehet csak a második helyet hoztam el, de a számomra nagyon fontos közönségdíjat megkaptam, hála a nézőknek, akik a mai napig követik a mindennapjaim. Rengeteg szeretetet és támogatást kapok Tőlük nap mint nap, ami sok energiát ad, és ezért nagyon hálás vagyok Nekik.

Instagramon és TikTokon is nagyon aktív vagy. Beszéljünk az utóbbiról. Mikor kezdted el használni ezt a platformot, és egyből tudtad, hogy nagyon neked való?

Nem volt kérdés, hogy szeretni fogom. Amint megláttam, hogy lehet itt táncokat kitalálni/tanulni azonnal szerelembe estem. Szerintem nagyon jó lehetőségeket rejt ez az app, lehet humoros videókat csinálni, táncolni, vagy csak tátogni a kedvenc számunkra és úgy csinálni mintha mi lennénk a főszereplők, mindeközben rengeteg embert tudunk elérni, úgy hogy önmagunk lehetünk és ez a figyelmet jó célokra is lehet fordítani. Egy szó mint száz én nagyon szeretem nézni is és megalkotni is a videókat.

Olvastam rólad, hogy versenytáncoltál, ami azért meg is látszik a videóidon, ugyanis nagyon jól táncolsz. Mesélnél a versenytáncos múltadról, illetve magáról a tánc szeretetéről?

Furcsa erről beszélni olyan régen volt már. Mindig is táncoltam amióta csak az eszemet tudom volt itt RSG (ritmikus sportgimnasztika- a szerk.), és a nagyon nagy szerelmem a versenytánc. Itt tanultam meg igazán nőies lenni, feltétel nélkül bízni a partneremben és kifejezni az érzéseimet. A latin táncok állnak igazán közel hozzám, de a standard táncokat is tanultam. Nagyon szerettem a rumba érzékiségét vagy a paso magával ragadó erejét, a jive energiáját és még sorolhatnám. Borzasztóan hiányzik a mai napig, ha meghallok egy olyan zenét, amiben hallom az adott tánchoz a ritmust akár egy bolt közepén is képes vagyok táncolni rá.

Találkoztam már vele, hogy TikTokon negatív, olykor már elég személyeskedő, és sértő kommentekre is reagálsz. Ezt miért érzed fontosnak? Az ilyen elég durva sértéseket megfogalmazó emberek megérdemlik, hogy foglalkozzál velük?

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne menjek el minden felett szó nélkül, de mindezt úgy, hogy én ne legyek bántó vagy sértő, hiszen akkor nem tudok "példát" mutatni és egy helyben toporognánk, bár nem sokszor sikerül így sem megérteniük az adott rosszindulatú embereknek, hogy milyen bántó, amit megengednek maguknak álprofilokról. Sosem fogom megérteni miért jó ismeretlenül bántani valakit vagy csak úgy általánosságban. Én próbálok úgy gondolkozni, ha én ráfordítom a figyelmem és nem megyek le az adott sértő szintre, akkor hátha rájön, hogy rossz az amit csinál, ha így sem sikerül akkor általában letiltom egy szint után az adott embert, mert nem szeretném, hogy lehúzza a napomat és akár szomorú legyek miatta.

Felelősségnek érzed, hogy Instagramon egy több tízezres követőtábornak kell „megfelelned" akár példát mutatnod. És ebből adódik a kérdés, szerinted egy influenszernek példát kell mutatnia?

Nincs bennem megfelelési kényszer, csak és kizárólag önmagamat adom és ha reklámozok valamit akkor csak olyat, amit kipróbáltam szeretek és bevált, szerintem az "influencer" létnek ez lenne a kulcsa.

Van egy YouTube-csatornád is, amit mostanában nem igazán használsz. Tervezed, hogy a legnagyobb videómegosztó oldalon is jobban aktivizálod magad, vagy nem igazán érezted magadénak azt a típusú tartalomgyártást?

Mindig tervezem, hogy felveszem a fonalat, de nagyon nehezen veszem rá magam, pedig rengeteg ötletem van, de mindenképp célom, hogy lendületet kapjak hozzá és 2021-ben aktívabb legyek sőt rendszeresen tudjak videókat kitenni.

Milyen tervekkel vágtál neki 2021-nek?

Nagyon szeretném a műsorvezetői karrierem fejleszteni. A saját ruhamárkám végre elkezdeni és sok - sok projekt van, amik már haladnak, de még nem beszéltek róluk. Hatalmas lendület van bennem és sok elképzelésem azon dolgozom, hogy minél többet megtudjak valósítani belőlük és fejlődjek is mint ember.


Ne hagyd ki!