Viszkok Fruzsi a Bory-várnál járt - ifaktor
Viszkok Fruzsi sétál egy fákkal övezett út mellett

Viszkok Fruzsi hazai felfedező útja során a nagybetűs romantika helyére látogatott el: a Bory-várba.


Hazánk megannyi csodálatos látnivalót kínál az érdeklődő emberek számára. A közelmúltban a belföldi turizmus igencsak fellendült, így hát nem is csoda, hogy influenszereink is próbálják minél színesebben bemutatni kultúránk és örökségünk szépségét.

Viszkok Fruzsi is így tesz. Legutóbbi kirándulásán Székesfehérvárra, a híres Bory-várhoz látogatott el. Elmondása szerint a hely azonnal magával ragadta, mivel a hely minden részlete a szerelem megtestesülése.

A várat legtöbbször Walt Disney mesebeli kastélyaihoz szokták hasonlítani. Az épületet Bory Jenő emelete, aki nem csak építészmérnök, de szobrász és festőművész is volt egyben. A művész a váron 1923-tól egészen a haláláig dolgozott.

Az épületben több száz változatos szobor és festmény is található. Ahogyan Fruzsi is érzékelteti azt, Bory Jenő eme alkotására úgy tekintett, mint egyfajta szerelmes levélre feleségéhez, kinek emlékét a mai napig híven őrzik a vár részletei.

Mi is csak azt tudjuk tanácsolni, hogy aki teheti, látogassa meg ezt a csodálatos emlékhelyet, melyet bátran nevezehteünk a szerelem szimbólumának is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!