Voilá itt a Bugatti méregdrága új autója, „La Voiture Noire” - ifaktor
Fekete Bugatti kavicsos úton

65 ezer munkaóra és számos tesztelés áll az autóban.


A Bugatti végre véglegesítette a vadonatúj, szuper-extrém új autóját, a La Voiture Noire-t, amit elsőként 2019-ben mutattak meg a nagyvilágnak, a Genfben megrendezésre kerülő, Nemzetközi Autó Show-n.

A szuper-autó brutális teszteléseknek és elképesztő sok munkának az eredménye. Ahhoz, hogy ez a csodagép létrejöhessen, 65 ezer munkaórára és olyan tesztelésekre is szükség volt, ahol kimaxolhatták az autó végsebességét, valamint, több ezer liter vizet folyattak rá, ezzel tesztelve a vízáteresztő képességét is.

A 4 turbós, 1479 lóerős, 8 literes V16-os motorja teljesen a Chiron sablonjára készült. A La Voiture Noire új karbon elemeket kapott a karosszériára, hosszabb tengelytávot, valamint egy átlátszó védelmi réteget a festésen felül, ami a szennyeződésektől kezdve a karcolásokon át, sok mindentől megvédi az autó szépségét.

Az autó elülső grilljei 3D nyomtatással készültek, rendkívül bonyolult és összetett fényszóróit, pedig 25, külön-külön legyártott elemből tették össze.

„Így, hogy a La Voiture Noire teljesen elkészült, újra bizonyítottuk, hogy mi készítjük a világ legkifinomultabb hiper-sport autóit."

mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti igazgatója.

Továbbá hozzátette, hogy

„Látható szénszállal készült, „Jet Black" színben. Ennek az autónak a megtestesülése elképesztően elegáns. Rendkívül nagy utat tett meg az autó, hogy a vízióból valósággá váljon. Ez egy egyedi projekt, ami a Bugattira jellemző összes kreativitást és művészetet tartalmazza.

Egyelőre a belsőről képek nincsenek, ugyanakkor egy névtelen vásárló már meg is vásárolta az 1/1-es Bugatti La Voiture Noire-t, mindössze 400 millió forintnak megfelelő euróért.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!